Blij met MarieOlief

spg-17771-marieolief-2

Shoppen bij MarieOlief in Sliedrecht en Leerdam is voor klanten een belevenis op zich. Eigenares van de winkels met tweedehands dames- en kinderkleding is Wilma van den Berg. Ze legt elke klant in de watten en steekt complete gezinnen in outfits die een tweede kans verdienen. „Elke vrouw die hier binnenkomt, is koningin. En zo behandelen we haar ook.”

Het ruime, maar knusse pand van MarieOlief in Sliedrecht oogt spic en span. Na weken bikkelen is de jaarlijkse megaklus in de winkel met tweedehands kleding weer geklaard. Eentje die nogal wat om het lijf heeft: de complete zomercollectie is vervangen door wintergoed. Waar tot voor kort luchtige bloesjes, zwierige zomerjurken en bijpassende hoeden, schoenen en sjaals de winkel domineerden, zijn de tientallen meters aan kledingrekken nu gevuld met behaaglijk wintergoed van geweven, gebreide en gewatteerde stoffen. Elk item is zorgvuldig op z’n plek gehangen: gesorteerd op producttype, maat en kleur.

Klanten schuifelen langs de rekken, zoeken nauwkeurig naar pareltjes in het royale aanbod. Wilma helpt weifelende klanten waar ze kan. „Sommige vrouwen hebben een zetje nodig”, lacht ze. Als een klant tevreden de winkel verlaat, is Wilma dat eveneens. „Ik vind het geweldig om mensen een fijn gevoel te geven door onze kleding. Met regelmaat komen moeders kleding uitzoeken voor hun kinderen en denken ze niet aan zichzelf. Dan is het extra leuk als ze ook met iets moois voor henzelf de deur uitgaan, dat ze zichzelf dat ook gunnen.”

Ouderwets

Haar klanten blij maken, is Wilma’s primaire doel met MarieOlief. „Als team gaan wij ervoor om mensen mooi te maken, om te zorgen dat ze zich ook mooi vóélen. Dat klinkt misschien wat oppervlakkig, maar kleding is een primaire levensbehoefte en je mág er mooi uitzien. Het fijne is dat dat helemaal niet met dure kleding hoeft. Ik krijg veel moeders van grotere gezinnen over de vloer en die zijn zo blij met onze winkel. Sommigen kleden al hun kinderen met onze kleding. Dat vind ik echt bijzonder.”

Het enorme aanbod en de zorgvuldigheid waarmee de items zijn opgehangen, blijft nieuwe klanten trekken. „Het is leuk als je de verraste blikken ziet van mensen die hier voor het eerst komen. Winkels met tweedehands kleding hebben nogal eens het stigma dat het er muf ruikt, of dat de kleding vast ouderwets zal zijn. Wij willen juist het tegenovergestelde laten zien. Onze winkel heeft een frisse uitstraling, de kleding is van goede kwaliteit en stijlvol en er is voor elk wat wils.”

Lees het hele artikel in Terdege (nr. 1, 29 september 2021).

beeld: Tineke van der Eems

Lees verder

Lees het hele artikel in Terdege. Nog geen abonnee?

Auteur

Corine Boone-Bruggink

Volg ons lifestyle platform op instagram.