Cadeautjes

Blog-46-van-Dam

We wachten nog met spanning op het paspoort voor Hannah… Dus daarover nu nog geen nieuws. Hemelvaartsdag is hier geen vrije dag, maar omdat er contact moet zijn met de Nederlandse overheid, kan dat nog wel voor vertraging zorgen. We weten dat er hard aan gewerkt wordt, dus we wachten maar af.

Ondertussen zijn hier nog geen versoepelingen, dus we kunnen nog niet veel meer ondernemen. We hadden gehoopt in de laatste week nog een uitje te kunnen plannen. Maar dat is helaas niet mogelijk. Het idee is nog wel dat Zuid-Afrika eind mei naar level 3 gaat, dan zouden er wel wat versoepelingen zijn. Omdat we nu niet kunnen shoppen en dus ook geen souvenirs kopen leek het alsof we zonder verdere tastbare herinneringen (behalve onze schattige Hannah natuurlijk ;-)) thuis zouden komen. Gelukkig heeft Zuid-Afrika ook het online shoppen uitgevonden… Nooit gedacht dat we in het buitenland zoiets zouden doen. Eerst maar eens voorzichtig aan: de draagdoek voor Hannah werd vlot geleverd!

En nu hebben we nog meer besteld: rugby shirts voor de boys, een paar heel mooie schilderijen en Afrikaans handwerk; dus we komen toch nog met leuke dingen thuis! Als het goed is komen de schilderijen en andere cadeaus vandaag en morgen binnen, we zijn benieuwd! En dan nog even wegen of onze koffers dan niet te vol raken… We laten ook veel hier: kleding van de jongens die te klein is, spullen van Hannah die we over hebben, dus dat komt vast goed!

Mocht je ook de Zuid-Afrikaanse economie willen steunen en een uniek kunstwerk aan de muur willen bezoek dan eens deze website: www.africanstreetcraft.com; dit is een organisatie die straatkunstenaars steunt door een platform te vormen waarop ze hun kunst niet alleen op straat maar ook op het internet tentoon kunnen stellen. En ze verzenden internationaal!

Volg ons lifestyle platform op instagram.