Cinnamon roll - Terdege

Cinnamon roll

DSC_0405

Onwerwachte gasten en niets lekkers in huis? Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je toch in een handomdraai iets onweerstaanbaar lekkers op tafel. Zoals deze cinnamon rolls. Ook leuk om samen met kinderen te maken!

„Hee Bien, kunnen we even koffie komen drinken?” Het was zondag na kerktijd, en ineens stonden mijn vader en moeder op de stoep. Gezellig natuurlijk. Alleen, ik had het die week zo druk gehad dat ik zelfs vergeten was om boodschappen te doen. Iets lekkers bij de koffie ontbrak dus.

Maar toen kwam er nog meer onverwacht bezoek. Mijn broer, schoonzus en nichtjes wilden ook even wat komen drinken. En met een kaal kopje koffie kon ik bij hen niet aankomen: „Jij bent toch bakker?” reageerde m’n broer. Toen moest ik toch iets verzinnen natuurlijk.

In de keuken vond ik nog een blikje met croissantdeeg en wat bakproducten. Eerst dacht ik chocoladecroissants te gaan maken, tot ik de kaneel en de basterdsuiker ontdekte. Zo ontstonden deze cinnamon rolls. Ze zijn niet moeilijk te maken en snel klaar. En het bezoek had toch iets lekkers bij de koffie.

Ingrediënten

* 1 blikje croissantdeeg * roomboter (smeerbaar) * kaneel * 50 g donkerbruine basterdsuiker

* 1 tl vanillearoma * 2 tl melk * 100 g poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit.

Laat de driehoeken aan elkaar zitten.

Snijd het stuk deeg doormidden, zodat je twee grote plakken hebt.

Smeer boter over beide plakken.

Verdeel de basterdsuiker eroverheen.

Strooi daar kaneel overheen.

Rol het deeg op tot een grote rol.

Snijd plakjes van 2 cm van de rol en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze 20 minuten in de oven.

Roer intussen de vanillemelk en poedersuiker door elkaar voor het glazuur.

Doe, als de cinnamon rolls klaar zijn, het glazuur eroverheen.

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.