Comfortabel kamperen op De Klimberg

Comfortabel kamperen op De Klimberg

Klimberg 2-klein

Zeven jaar geleden kwamen Wim (46) en Martina (43) Visser uit Leusden voor het eerst met hun kinderen op Camping De Klimberg. Het gezin is dol op kamperen en deze camping is daar uitermate geschikt voor.

“Zeven jaar geleden ging mijn vrouw op zoek naar een geschikte vakantiebestemming. Kamperen vinden we allebei erg leuk. Martina heeft via internet gezocht naar een camping met een christelijke identiteit en privé sanitair. De Klimberg heeft het allebei en dat was voor ons de reden om naar Hardenberg af te reizen”, vertelt Wim.

Toen het gezin eenmaal op de camping aangekomen was, waren Wim en Martina meteen enthousiast. Wim: “De Klimberg is ruim opgezet, het is er groen en alles ziet er netjes uit. Er komen allerlei verschillende mensen en dat is heel gezellig. Verder vinden wij de christelijke identiteit van het vakantiepark een pluspunt, zoals de regels rondom de zondagsrust.” Ook de faciliteiten van De Klimberg zijn volgens familie Visser dik in orde. “Er is een restaurant, een snackbar, een voetbalveld en een geitenweide. Jonge kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of het zwembad of bij de activiteiten die het animatieteam in de zomer dagelijks verzorgt. Voor jongeren worden er voetbaltoernooien, volleybaltoernooien en droppings georganiseerd.” Ook voor volwassenen is er op en buiten het park genoeg te doen, zoals barbecueën met medekampeerders, deelnemen aan een sing-in, fietsen in de rustgevende omgeving of winkelen en een hapje eten in Hardenberg.

Vakantiepark De Klimberg is opgedeeld in een gedeelte met huisjes en stacaravans, een stuk met luxe glampingtenten, en veldjes met staanplaatsen voor een tent of een caravan. Wim: “Tussen deze veldjes staat een huisje met verschillende hokjes met daarin het privé sanitair. Daar maken wij met plezier gebruik van. Elk jaar zien we dezelfde mensen terugkomen op de camping. Dat schept een band. Inmiddels zijn wij ook bevriend geraakt met twee gezinnen, uit Nunspeet en Ooltgensplaat. Wim: "Wanneer er nieuwe mensen komen, betrek ik die bij het campingleven. Sommigen doen graag mee met allerlei activiteiten, andere mensen genieten liever van de rust. Op De Klimberg kan het allebei.”

Wim heeft samen met campingeigenaar Jan Altena, een EHBO-appgroep opgezet. “In de weekenden ben ik chauffeur op de huisartsenpost”, vertelt Wim. “Daarom stelde ik aan Jan voor om mij te bellen bij een noodgeval. Doordat er tijdens een van de vorige vakanties een man onwel werd, werd ik gelijk ingeschakeld om te gaan reanimeren. Ik vind het erg belangrijk dat er goede eerste hulp kan worden verleend en ik ben blij dat Jan deze groep heeft opgezet.”

Camping en Chaletpark De Klimberg
Ommerweg 27
7797 RD Rheezerveen-Hardenberg
0523-261955
camping@deklimberg.nl
www.deklimberg.nl

Volg ons lifestyle platform op instagram.