Dankbaarheid

Op de terugweg vanuit Urk, waar we vandaag geweest zijn, krijg ik een warm gevoel vanbinnen. De dankbaarheid overheerst. Wij gaan regelmatig naar Urk; mijn lieve familie mag daar wonen en wij hebben een warme band met hen.

Vandaag kwam mijn tante ons nog even begroeten en zei: ”Oh wat gunnen we jullie toch zelf een kindje.” Zij leven zo intens met ons mee en kijken er net zo naar uit als wij.
We zitten allemaal weleens in een dip. Soms hebben we last van een winterdepressie, ook zijn er mensen die te kampen hebben met zomerdepressies (ik wist niet dat dit bestond, even dokter Google erbij gehaald). We zijn weleens uitgeput na een zware werkdag en als dan de vermoeidheid toeslaat, kunnen we daarvan in de put raken, maar uiteindelijk vind ik dat de dankbaarheid moet overheersen.
Er is op een dag altijd een reden om dankbaar te zijn. Zo ervaren wij het ook met onze adoptieweg. Wij hebben dan zelf wel geen kinderen, en worden dus ook wel bestempeld als “kinderloos”, maar wij mogen wel van ándere kinderen genieten. Als vrienden en familie hun kinderen zonder pardon aan ons meegeven, kindertjes die zelf graag met ons mee willen, mijn hart stroomt over van liefde, elke keer weer als we een dagje op stap mogen met die bundeltjes geluk.
We zijn oprecht dankbaar voor iedereen die zo met ons meedenkt en bij wie we ons hart kunnen luchten als we even klaar zijn met alles. Mensen met wie we kunnen lachen en huilen. We zijn dankbaar voor iedereen die ons steunt in onze langgekoesterde wens, een wens die nog niet in vervulling is gegaan, maar waar we iedere avond onze dag mee mogen afsluiten in gebed: ”Op Uw tijd en op Uw wijze…” Dankbaarheid, wat mag dit voor jullie betekenen?

Deel dit verhaal op sociale media

Merith Koedood

Merith is getrouwd met Martijn. Ze zijn in afwachting van de komst van hun eerste adoptiekindje uit Taiwan. Merith werkt als kraamverzorgster.

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.