De hele nacht sproeien en liters koffie drinken

Zodra de temperatuur een aantal dagen flink onder de 0 graden lijkt te gaan duiken, houden de 1700 leden van de IJsvereniging Staphorst e.o. de website van ‘hun’ vereniging goed in de gaten. Kunnen ze de ijzers al onderbinden? De winter van 2017/2018 leek zonder schaatspret te gaan verlopen. Maar nét toen het voorjaar in zicht leek te komen, kwam daar toch nog een ”Siberische Beer” op de proppen. Zou er deze winter ook ijspret komen?

Massa’s ietsen en twee overvolle parkeerterreintjes aan het einde van de Ebbe Wubbingelaan in Staphorst. Het is op een woensdagmorgen eind februari niet moeilijk te raden waar de ijsbaan ligt. Hoewel de gevoelstemperatuur min 16 graden aangeeft, laten veel inwoners van Staphorst en Rouveen de schaatspret niet aan hun neus voorbijgaan. En dat weet het bestuur van de IJsvereniging Staphorst e.o. maar al te goed. Dus zodra er serieuze vorst aankomt, wordt de baan klaargemaakt. 

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.