De laatste maand van het jaar

De laatste maand van het jaar

Arjanne Hameeteman-ceesvdwal_33 site

Ongelooflijk zo snel het jaar weer voorbijgevlogen is. De laatste maand van het jaar is meestal heel druk voor iedereen. Nog snel iets afronden, alle etentjes die nog in het oude jaar moeten plaatsvinden, de bedankjes die worden uitgedeeld als blijk van waardering, al het lekkere eten.

Hoe ga jij hier mee om, maak jij een decemberplanning voor jezelf?

Als mens houden we van zekerheid, we willen weten waar we aan toe zijn. Althans, voor mij is dat echt heel rustgevend, gewoon een goede planning en zelf de regie in handen houden.

Het is alleen jammer dat het in ons gezin bijna altijd anders loopt. Dit komt voor namelijk door de chronische ziekte van Brian. Vooral de laatste tijd is het weer ziekenhuis in en uit. Dit brengt echt heel veel onrust met zich mee, om  nog maar niet te praten over de zorgen.

Zo gaat het dus al heel wat weken en ook deze week weer. Ook voor mij geldt dat ik dan nog meer op mijn voeding moet letten, want oh, wat ligt het dan op de loer om even snel iets beneden in het ziekenhuis te halen.

Na al die jaren weet ik dat ik mezelf daar echt niet beter van ga voelen, de vermoeidheid slaat toe. Door minder gezond eten, minder bewegen en een ander ritme kan ook ik dus weer in een dip belanden.

Kortom, planning en voorbereiding zijn echt heel belangrijk!

Nadat ik mijn leven omgooide ben ik hierover na gaan denken. Ook de decembermaand maakt het er niet makkelijker op, dus dat wordt extra opletten. Kun jij jezelf druk maken over alles wat eraan lekkers voorbijkomt in deze maand?

Blijf jezelf echt bewust wat je in je mond stopt, blijf bewegen en vergeet niet om echt 2 liter water te drinken. Soms weten we niet meer wat we nou echt heel erg lekker vinden, omdat we als een soort gewoonte alles in onze mond stoppen.

Bedenk goed waar je wel of geen “ja” op gaat zeggen tijdens de feestdagen en vergeet niet dat het niet alleen om het eten draait. Blijf ook tijdens de feestdagen bewegen.

Heb jij net als velen goede voornemens voor het nieuwe jaar? Maak een planning voor jezelf en verander iets wat je de rest van je leven kunt toepassen en niet voor een tijdje!

Om misschien jou een steuntje in de rug te geven, gaan we in de maand december drie boekjes weggeven met daarin mijn verhaal.

Ik hoop dat de rust de komende tijd bij ons weerkeert en we met tweede kerstdag een wandeling kunnen maken, wie weet kom ik je wel tegen.

Alvast goede feestdagen gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Arjanne’s Kerstcrumble

Ingrediënten

·       130 g amandelmeel

·       100 g zachte roomboter

·       50 g havervlokken

·       60 g gehakte noten

·       50 g natuurlijke zoetstof

·       6 fris zure appels

·       100 g bosbessen

·       1/5 tl kaneel

·       1/5 tl gemalen gember

·       2 el honing

Bereidingswijze

1.     Schil de appels en verwijder het klokhuis.

2.     Snijd de appels in kleine partjes en meng ze met de bosbessen, de honing, het kaneelpoeder en de gemalen gember.

3.     Vet een bakblik of kleine ovenschaaltjes in en doe het appelmengsel erin.

4.     Verwarm de elektrisch oven voor op 200°C of de heteluchtoven op 175°C.

5.     Kneed van het amandelmeel, de roomboter, de natuurlijke zoetstof, de havervlokken, de gehakte noten en een snufje zout een kruimelig deeg.

6.     Verdeel het kruimeldeeg over het appelmengsel en bak de kerstcrumble ca. 25 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Terdege-portfolio-nummer-12

Auteur

Arjanne Hameeteman

Volg ons lifestyle platform op instagram.