Dick van Meeuwen: We hebben nog steeds veel voorrechten

DickvanMeeuwen-ceesvdwal_8

Voor het eerst in de geschiedenis van de SGP is er sprake van een gekozen voorzitter. ‘Nieuwkomer’ Dick van Meeuwen (66) uit Sliedrecht ziet ernaar uit zich in te zetten voor de partij waarvoor hij jarenlang als raadslid actief was. „Ik wil me, ook na mijn pensionering, graag nuttig maken voor de achterban.”

Het is de maandag na het digitale partijcongres, op zaterdag vanuit Tilburg. De kersverse voorzitter van de staatkundig gereformeerden heeft net zijn eerste telefoontje met fractievoorzitter Kees van der Staaij achter de rug. Afgesproken is dat ze wekelijks contact hebben. Zeker met het oog op de naderende verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart geen overbodige luxe.

Van een volle agenda met spreekbeurten en kennismakingsbezoeken met partijafdelingen is nu echter geen sprake. Corona houdt ook de voorzitter voor een groot deel aan huis gekluisterd. „Op dit moment gebeurt alles digitaal. Waar mogelijk zal ik meewerken.”

„Via het digitale vergaderprogramma Teams”, licht echtgenote Hermien toe.

Vergaderen vindt Van Meeuwen niet erg, elkaar niet ontmoeten wel. „Je zou me een vergadertijger kunnen noemen. Dat neemt niet weg dat ik het liefst mensen rechtstreeks spreek. Ik zal echt blij zijn als we elkaar weer een hand kunnen geven. Dat is per slot van rekening een teken van vertrouwen.”

Met het voorzitterschap stapt hij met één voet in het wereldje van de Haagse politiek. Aan het veelvuldige gebruik van de sociale media binnen de Haagse stolp moet hij nog wennen. „Velen reageren daar doorlopend via Twitter, een medium waarmee ik tot op heden niet zo veel had. Wellicht moet daarin verandering komen.”

Hij gebruikt het moment om de SGP-fractie te complimenteren. „Met de vrijdagavonduitzendingen zijn ze goed bezig. Ook gebeurt er veel door jongeren. De SGP is beslist geen oudemannenpartij. Dat heb ik in een gesprek met een andere journalist, die me vorige week het tegendeel voorhield, meermaals benadrukt.”

beeld: Cees van der Wal

Lees verder

Lees het hele artikel in Terdege. Nog geen abonnee?

Auteur

Ad Ermstrang

Volg ons lifestyle platform op instagram.