Doener op de kansel

Na de havo had Martin Mudde het gehad met de schoolbanken. Hij ging aan het werk en verdiende de kost met de verhuur van partytenten en de verkoop van vloeren en auto’s. Nu is hij predikant. ”Vooral in moeilijke omstandigheden blijft het een lastige geloofsoefening om niets van jezelf te verwachten, maar de hele zaak bij de Heere neer te leggen.”

ls tiener was Martin Mudde al actief betrokken bij het bedrijf van zijn ouders. Ze verhuurden tenten, stoelen en tafels voor bedrijfsfeesten en recepties. „Ik leerde daar aanpakken en heb er lief en leed meegemaakt. Vooral het verongelukken van een 22-jarige werknemer kwam diep binnen. Zelf had ik toen net mijn havo-examen achter de rug.” Omdat hij het in de schoolbanken wel had bekeken en ze thuis in deze omstandigheden heel goed zijn hulp konden gebruiken, besloot hij af te zien van een vervolgstudie. „Mede door ziekte van mijn ouders ben ik fulltime in de zaak aan de slag gegaan, tot 2000. Toen is het bedrijf verkocht.”
Het bracht hem tot het besluit toch maar te gaan studeren: heao logistiek en economie. Diep in zijn hart leefde een andere begeerte, maar daaraan durfde hij niet toe te geven. „Een godvrezen-de tante nam me vaak mee naar dominee C.A. Tukker in Epe, een begenadigd dienaar van de Heere. Zijn heldere uitleg van de Schriften en zijn diepe ernst maakten op mij grote indruk. 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Sjaak Verboom

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.