Dol op bijzondere hoeden

Koningin Máxima is dol op bijzondere hoeden. Met veel plezier draagt ze kokette cocktailhoedjes met enorme fazantenveren en met hetzelfde gemak verschijnt ze ook met een klassieke pillbox of een muts van velours op de rode loper. Hoogste tijd om haar hoedencollectie eens onder de loep te nemen.

Een kijkje nemen in Máxima’s garderobe: wie wil dat nou niet? Door de jaren heen heeft de koningin meer dan 800 verschillende kledingsetjes aangeschaft en ook qua accessoires zal Máxima niet zomaar misgrijpen. Kijk bijvoorbeeld maar naar haar hoeden. Door de jaren heen heeft de modekoningin meer dan 200 verschillende exemplaren aangeschaft. Haar stijl is vrouwelijk, tijdloos en elegant, maar ook onvoorstelbaar onvoorspelbaar.
De variëteit binnen de collectie is dan ook enorm.

 

SAMENWERKING 

Een groot gedeelte van Máxima’s hoofddeksels komt niet uit Nederland, maar uit België. Aan de rand van Brussel is het kleine en overvolle atelier van Fabienne Delvigne te vinden. De modiste werkt nauw samen met modeontwerper Edouard Vermeulen en is ook van tijd tot tijd aanwezig bij passessies bij Natan. Voor Máxima een ideale situatie, want zo is zij altijd verzekerd van mooie hoeden die qua kleur en model aansluiten bij haar kleding.
Wanneer we alle hoeden van de koningin op een rij zetten valt één ding gelijk op: Máxima’s voorkeur voor de relevé. Misschien is deze term in Nederland wat onbekend, maar een relevé is een hoed met een opwaartse rand aan de voorzijde en een neerwaartse rand aan de achterzijde. Op Koninginnedag 2002 droeg Máxima voor het eerst dit model en beviel dat goed.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Bunzlau schort

set_2.jpg

Een theedoek omtoveren tot een keukenschort
is zo gedaan en altijd handig in de keuken.
Ook een leuk cadeau om weg te geven
aan een keukenprins(es).

Ook zo’n mooi schort maken? Fabrikant Bunzlau stelde speciaal voor Terdegelezers pakketten samen. Van de theedoek kunt u dan een schort maken.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.