Dromen van een raadslidmaatschap voor de SGP

Het blijft haar wens om in de toekomst raadslid te worden. Paula Schot (26) werd als lijsttrekker in Amsterdam in korte tijd een van de bekendste SGP-vrouwen van Nederland. Nu draait ze achter de schermen mee als fractie-adviseur van de staatkundig gereformeerden in Gouda. ”Ik zou een plek op de lijst heel leuk vinden.”

Ze is jong, hoogopgeleid en ambitieus en vertegenwoordigt in die hoedanigheid een nieuwe generatie SGP-vrouwen. De in het Zeeuwse Zierikzee opgegroeide Paula Schot groeide op in een echt SGP-nest, hoewel haar vader geen publieke functies vervulde. Maatschappijleer was op het vwo aan het Calvijn College in Goes haar favoriete vak. „Ik vond het jammer dat we dat maar één jaar hadden.”
Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze communicatiewetenschappen. „Ik houd wel van discussiëren en heb me tijdens een avond voor SGP-jongeren als lid opgegeven.
Toen er een vacature was binnen het bestuur met als aandachtsgebied ”leden en relatie” was het niet zo moeilijk. Dat sloot prima aan bij mijn studie. Van het een kwam het ander.”

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.