Droomjurk gezocht

Bij bruidsmodezaak Hengeveld Couture in Papendrecht staan de koffie en thee al klaar, met donuts en cakepops van de bakker. De wanden hangen vol rokken, bovenstukjes en kanten tops. Hoe ontstaat uit die losse elementen een prachtige trouwjurk? Lizette Hengeveld en Anne-Marie van der Steenhoven (24) laten het zien.

Bij een eerste afspraak met een toekomstige bruid gaan we rustig zitten met een kop koffie”, vertelt winkeleigenaresse Lizette Hengeveld. „Ik vraag dan wanneer de bruid gaat trouwen en hoe de dag eruit zal zien. Bruiden hebben meestal wel foto’s van jurken die ze mooi vinden bij zich. Nadat we die bekeken hebben, gaan we jurken passen. Ik werk met losse rokken en tops, die onderling gemakkelijk te combineren zijn. Zo kan een bruid haar eigen jurk samenstellen.
Voor de volgende afspraak, de proefpas, maak ik het bovenlijfje van de jurk van katoen. Daar past de bruid een pasrok onder, om een goed beeld te krijgen van de uiteindelijke jurk. Voor de derde afspraak, de nieuwpas, is de hele jurk in de gekozen stof gemaakt. Bij de derde en vierde pas is het nog mogelijk om details te veranderen. De vijfde pas is in de week van het trouwen, dan haalt de bruid de jurk op.”
Anne-Marie van der Steenhoven (24) uit Sliedrecht komt een trouwjurk uitzoeken. Welke jurk past bij haar?

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Henrieke Boers beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.