Dubbele zorg, dubbele zegen

Haar tweeling in identieke outfits steken zit er niet in voor moeder Martine Hoogerbrug-Vercijs uit Lekkerkerk. Ze maakt er daarom een sport van om de kleding van de anderhalf jaar oude Jack en Eva toch te laten matchen. ”Okergeel is mijn favoriete kleur, dat kunnen ze gelukkig allebei aan.”

Kijk, daar is Bobbi. Hij heeft heel mooi speelgoed, zie je dat?”. Als een juf in spe staat Anna (net 3) met haar lievelingsboekje voor twee witte kinderstoelen. Links zit zusje Eva, rechts broertje Jack. De tweeling verdeelt de aandacht over hun voorlezende grote zus en de liga die ze in hun vuistjes klemmen. Anna bladert door. „Kijk, dat zijn blokken, die hebben wij ook.”
Ineens klinkt er een gil. Jack slaat alarm. Hij heft wanhopig twee klefe knuistjes omhoog en kijkt verontwaardigd opzij. Eva bekijkt trots haar ijlings veroverde schat: de half opgesmulde liga van haar broer. Onverstoorbaar eet ze door; ze maakt de biscuits om de beurt soldaat.
Moeder Martine (24), hoogzwanger, grinnikt. Snel stopt ze Jack een verse liga toe. Die grijnst alweer van oor tot oor. Niet veel later zijn de rollen omgedraaid. Als Jack zijn groene plastic drinkbeker omstoot, schuift Eva als een toegewijde tweelingzus haar felroze beker op het blad van Jacks kinderstoel. Die drinkt gulzig de resterende limonade op.

Martine is op 13 juli bevallen van een zoontje, Sven.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Cees van der Wal

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.