Eefke Heijboer: Samen met een klant heb ik een heel huis ontworpen

Eefke Heijboer: Samen met een klant heb ik een heel huis ontworpen

Eefke van Haaften, ondernemer Tholen - Foto Niek Stam-09172-site

„Eigenlijk was mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel een impulsief idee, alhoewel ik er al weleens eerder aan gedacht had. In 2020 zei mijn schoonzus: „Je moet echt voor jezelf beginnen.” Toen ging de knop echt om.”

Eefke Heijboer-van Haaften (23) / Tholen / interieuradviseur / ontwerpster / @eefke.interieurontwerp

„Ik heb een plan opgezet, een huisstijl ontworpen, woonwinkels benaderd voor samenwerking. Het was ontzettend leuk om over mijn eigen bedrijf te fantaseren. Vanaf het begin kreeg ik opdrachten binnen, vooral via-via.

Mijn liefde voor interieur begon tijdens een open dag van het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Na de middelbare school heb ik vier jaar de opleiding tot interieuradviseur gevolgd: een leuke tijd met leerzame stages.

Daarna heb ik twee jaar bij een projectinrichter gewerkt en nu heb ik –naast mijn eigen bedrijf– een parttimebaan bij een onderhoudsbedrijf.

Een opdracht begint altijd met een intake bij de klant thuis. Uit zo’n gesprek haal ik veel informatie. Als de offerte akkoord is, begin ik met een voorlopig ontwerp. Het is dan altijd fijn om het beoogde eindresultaat in 3D te kunnen laten zien. Dat geeft een goed beeld van hoe de ruimtes gaan worden. Als die presentatie akkoord is, volgt het definitieve ontwerp.

Mijn leukste opdracht tot nu toe? Recent heb ik een ontwerp gemaakt voor een binnenvaartschip. Inmiddels is het verbouwd naar mijn ontwerp. Dat vond ik een erg leuke klus. Ook heb ik samen met een klant een heel huis ontworpen. Verder zou ik graag nog eens een horecabedrijf stylen, dus zo’n klant mag mij altijd bellen!”

beeld: Niek Stam

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.