Een heerlijk ontbijtje - Terdege

Een heerlijk ontbijtje

DSC_0016_2

Natuurlijk kun je iedere morgen ontbijten met een boterham met hagelslag, een bakje yoghurt of... helemaal niet. Of probeer dit ontbijtje met havermout eens. Lekker, gemakkelijk en net even anders.

Vroeger hield ik niet zo van ontbijten. Het liefst at ik helemaal niets voordat ik naar school of werk ging. Maar dat mocht niet van mijn moeder, dus at ik altijd braaf een boterham of muesli.

Nu ik op mezelf woon, probeer ik steeds meer recepten uit. Op dit moment experimenteer ik met allemaal verschillende ontbijtjes op mijn vrije dagen. Het leuke is dat ik inmiddels juist ben gaan houden van de allereerste maaltijd op de dag.

De laatste tijd ben ik aan het experimenteren met havermout. Havermout voedt erg, dus geeft een goede start van de dag. En als ik rond vier uur ’s morgens op moet staan, heb ik echt wel een stevige bodem nodig.

Dit ontbijtje is lekker, vult goed en de appeltjes maken het helemaal af. Het doet me een beetje denken aan de rijstepap die mijn moeder vroeger maakte.

Recept

Ingrediënten

• 1 appel • 150 ml melk • 100 ml water • 40 g havermout • 1 tl kaneel • kokosolie om in te bakken

Bereiding

Zet een steelpannetje op het vuur en breng de melk en het water aan de kook.

Voeg de havermout toe, roer en laat 2 tot 4 minuten op laag vuur koken. Blijf roeren, zodat het niet gaat aanbranden.

Pak een schaaltje en doe daar de havermoutpap in.

Snijd de appel in kleine stukjes.

Doe wat kokosolie in een pan, bak daar de appelstukjes in en doe de kaneel erdoorheen.

Als de stukjes appel wat zachter zijn en ze ruiken naar appeltaart, dan zijn ze klaar.

Garneer de havermoutpap met de stukjes appel.

Eet smakelijk!

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.