Een jaar (en langer) wachten

Eén jaar, wat doen we allemaal in één jaar? We plannen vaak wat af, kijken uit naar leuke gebeurtenissen. Soms willen we dat een week snel voorbijgaat, omdat er dingen zijn die we liever niet zouden meemaken. We gaan naar ons werk, genieten van vrije dagen en tellen onze zegeningen keer op keer.

Eén jaar, dat is precies de tijd dat we op de wachtlijst staan. Eén jaar geleden vlogen onze papieren, waar we maanden mee bezig zijn geweest, richting Taiwan. Vanaf dat moment konden we gebeld worden. Maar na één jaar ligt ons dossier daar nog steeds en is er nog geen match gemaakt. 

Eén jaar… We spraken het vanavond uit tegen elkaar: Wat vliegt de tijd. Soms vragen mensen ons: Wat doen jullie in die tijd dat jullie moeten wachten? Tja, doorgaan met ons leven. In het begin maakte mij het vooral onrustig: het idee dat je gebeld kon worden; één telefoontje dat je leven op z’n kop zal zetten. Maar dat heb ik kunnen parkeren. Het is goed zo, een kwestie van vertrouwen, in de wetenschap dat er Iemand boven ons staat, Die op Zijn tijd en wijze onze wens in vervulling zal laten gaan. Of dat nu over een aantal maanden is of over een paar jaar.

De dagen vullen zich vanzelf. Zo hebben we alvast een begin gemaakt met de kinderkamer. Soms zit ik te dagdromen hoe ons toekomstige wondertje eruit zal zien, andere keren ben ik in de weer met nichtjes en neefjes of hang ik de suikertante uit.

Natuurlijk zitten er ook dagen tussen die je het liefst even voorbij zou willen swipen. Dagen van gemis, dagen van verlangen naar iets waarvan je niet weet hoe het eigenlijk moet voelen. Dagen waarop je denkt: “Had ik maar…” Maar gelukkig overheersen de blijdschap en positiviteit hier nog steeds. We hebben het nog steeds erg gezellig met elkaar, kibbelen soms ook, maar houden het op deze manier wel uit met elkaar; een huwelijk is geven en nemen, niet alleen met kinderen, maar ook zonder kinderen.

Een jaar… Hoeveel jaren zullen er nog voorbijgaan voordat wij onszelf papa en mama mogen noemen?

Ons gebed is vurig, we houden hoop, moed en kracht, en mogen het in de handen van onze grote God leggen. Vertrouw op Hem! 

Deel dit verhaal op sociale media

Merith Koedood

Merith is getrouwd met Martijn. Ze zijn in afwachting van de komst van hun eerste adoptiekindje uit Taiwan. Merith werkt als kraamverzorgster.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.