Een kloppend hart voor Mariënwaerdt

Het is mogelijk ’s lands bekendste landgoed: Mariënwaerdt. En dat niet het minst dankzij de actieve barones Nathalie van Verschuer. Ze stond met haar ideeën aan de wieg van veel initiatieven die geld in het laatje brengen om het landgoed te onderhouden. Waaronder het onlangs gepubliceerde receptenboek ”De landgoedkeuken”.

Een vrouw met een hoofddoek om, donkere kleding aan, buigt zich voorover naar de grond. Het kleine meisje naast haar ook. Hun ogen speuren het gras voor hun voeten af, op zoek naar walnoten. Aan de andere kant van dit ”notenlaantje” op Heerlijkheid Mariënwaerdt bevindt zich nog een aantal mensen in precies dezelfde houding, op zoek naar de boomvruchten die hier in de herfst veelvuldig naar beneden vallen.
Om hen heen verrijst het landgoed in al zijn pracht, op deze zonnige nazomermiddag in september. De bomen zijn nog vol en groen. Vogels luiten, de sloten staan vol met water dat bedekt wordt door kroos.
Het is dit landgoed waar de barones tegelijk haar hart aan verloor toen ze met baron Frans van Verschuer trouwde. En dat ze graag zo goed mogelijk wil doorgeven aan de volgende generatie.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.