Een man van het evenwicht

Ds. A. Vergunst was een man die zocht naar evenwicht. In zijn preken, maar ook daarbuiten. Hij wilde de kring graag bij elkaar houden. Maar ook de balans tussen zijn ambtelijke werk en het gezin hield hij voortdurend in het oog. Ja, stelt biograaf Wim kranendonk, de Gereformeerde Gemeenten hebben aan ds. Vergunst veel te danken gehad. ”Maar zeker ook aan zijn vrouw.”

Het werd weleens tijd voor een biografie over ds. A. Vergunst (1926-1981), vond Wim Kranendonk van uitgeverij De Banier. „Ik vind dat de betekenis van hem dat rechtvaardigt, zeker in vergelijking met sommige anderen over wie al wel een biografie is verschenen. Hij heeft een belangrijke plaats ingenomen in de Gereformeerde Gemeenten en binnen de gereformeerde gezindte als geheel.” Na jaren van lezen, in archieven duiken, graven en schrijven ligt de biografie er nu. Bijna 400 pagina’s,met tekst en beeldmateriaal. „Het is een hele klus geweest die me veel vrije tijd heeft gekost”, vertelt Kranendonk. „Maar ik heb het met genoegen gedaan. Schrijven en graven is een hobby van me en ik heb er thuis ook de ruimte voor gekregen.”


WAAROM HEEFT DS. VERGUNST ZO’N  BELANGRIJKE PLAATS INGENOMEN BINNEN DE GEREFORMEERDE GEZINDTE?

„Ds. Vergunst heeft door zijn werk aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten een hele generatie van in totaal 34 predikanten opgeleid. Voor hen was hij een identificatiefiguur.

Deel dit verhaal op sociale media

tekst: René Heij beeld: Sjaak Verboom

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.