Een ring voor het leven

De ringen die ze maakt, dragen haar klanten vaak hun leven lang. De sieraden die ze ontwerpt zijn persoonlijk en uniek. Goudsmid Henriët Pater (26) uit Kampen vindt dat ze het leukste vak ter wereld heeft. „Het is geweldig om iets te maken waar een klant lang plezier van heeft.”

Een industrieterrein in Kampen. Een grote loods, mettientallen ingangen, waarachter evenzoveel bedrijven schuilen. Achter een van die deuren bevindt zich de werkplaats van Henriët Pater.
Ziet de buitenkant eruit als een kille opslagruimte, binnen is het gezellig en verzorgd. Een robuuste houten tafel met mooie plantjes, een vintage stellingkast en een prachtige apothekerskast sieren de ruimte. „Van mijn voormalige werkgever, horlogeloods.nl”, lacht Henriët. „Ik deel deze ruimte met hem. Een fijne plek om mijn klanten te kunnen ontvangen.”
Ze gaat de steile trap op naar de bovenverdieping van het kantoortje en laat haar werkplek zien. Een tafel. Een lade vol gereedschap en secuur opgevangen goudvijlsel. Een polijstmachine en een soldeerbrander. En even verderop een wals. Veel ruimte heeft ze niet nodig om haar werk te kunnen doen.
De Kampense goudsmid werkt al sinds 2013 als zelfstandige vanuit huis, na jaren bij een juwelier in dienst te zijn geweest. Eerst ontving ze haar klanten bij de voordeur, maar zag daar steeds meer tegenop.

Deel dit verhaal op sociale media

Verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 2 nummers voor €5,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Evenementen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.