„Elke klant gaat met een blij gevoel de zaak uit”

„Elke klant gaat met een blij gevoel de zaak uit”

TD3_ Joukje Mulder-Randewijk_ snoepwinkel - familiebedrijf - Foto Niek Stam-04738

„Sinds twee jaar run ik samen met mijn moeder deze winkel in Barneveld. Eerst verkochten we vooral snoep en chocolade, maar inmiddels ook (kraam)cadeautjes en relatiegeschenken.”

Joukje Mulder-Randewijk (21) en haar familie / Barneveld / snoep en cadeaus / www.smikkelsbarneveld.nl

„Ik werkte al een tijdje in de winkel toen ik de vraag kreeg of ik hem wilde overnemen. Daarop ging ik met mijn ouders om de tafel en zo is het gekomen. Nu werken er allerlei familieleden mee, onder wie mijn oma een dag in de week. Mijn zusje Gerrieke helpt op zaterdagen en in de vakanties en m’n broertje Jesse helpt vooral met alles proeven, haha.

Verder doet mijn vader de boekhouding, en als er heel grote bestellingen zijn, werkt heel huize Randewijk mee. Zoals vorig jaar, toen verschillende bedrijven kerstpakketten bij ons bestelden. Op onze bruiloft hadden mijn man Geert en ik een mooie ”sweet table” ingericht, zodat de gasten met een lekkere zak snoep naar huis konden. Dan pakt iedereen aan om het voor elkaar te krijgen, want dat is ons familiemotto: Als we het met elkaar doen, is het zo klaar.

Soms is een eigen zaak minder handig, bijvoorbeeld als er een familiedag is of iets anders bijzonders. Dan kun je niet zomaar de winkel dichtdoen.

Het leuke aan ons werk is dat elke klant met een blij gevoel de zaak uitgaat – al moet je ook opletten bij sommige boefjes. Ik heb er ooit een betrapt en achter in de winkel zijn vest laten uittrekken. Toen ik eraan schudde, bleken de mouwen volgepropt met repen en snoep. Maar sinds we camera’s hebben hangen, gebeurt er gelukkig weinig meer.

Een mooie familietraditie hebben we ook al: elk jaar rond de overnamedatum gaan we gezellig met elkaar uit eten.”

beeld: Niek Stam

Lees verder

Lees het hele artikel in Terdege. Nog geen abonnee?

Terdege-portfolio-nummer-12

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.