En we noemen haar Julia

Wordt het Levi, Daan of Peter? Vernoemen we, of kiezen we een vrije naam? Traditioneel, Bijbels of hip? Het kan een flinke klus zijn om een naam te kiezen voor een kleintje. Niet alleen moet hij of zij er een leven lang mee doen, je moet ook nog eens samen achter je keuze kunnen staan. En dan is er nog een omgeving die er altijd wat van vindt.

Wij hebben onze achternaam mee. Of tegen, net hoe je het ziet. Allerlei oer-Hollandse namen vallen wat ons betreft meteen af zodra je er Ariakhah achter zet, want die combinatie vinden we niet mooi. Vernoemen naar het Nederlandse deel van onze geslachtslijn is daarmee gelijk van de baan. Het Iraanse deel overigens ook: Hoesseins en Ali’s hebben het hier toch net iets moeilijker dan kinderen met een neutralere naam.
Mijn man en ik kwamen daarom uit op Bijbelse namen. Die zijn vaak mooi van betekenis, bekend en makkelijk uit te spreken in allerlei talen.
Maar wat als je, zoals een groot deel van onze samenleving, zonder bepaalde richtlijnen uit het enorme aanbod aan namen moet kiezen?

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Shutterstock

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.