Familiebedrijf | Van der Jagt Groep

Adriaan van der Jagt (36), algemeen directeur Van der Jagt Groep, Krimpen aan den IJssel: „Mijn opa had na de crisis in de jaren 50 bijna geen werk. Zijn  familie zat in de heipalerij en boden hem een baan aan als heipalenkraker. Zo is ons bedrijf ontstaan.

Mijn vader heeft het stokje van mijn opa overgenomen. Hij is daarbij het diamantboren en het zagen op zich gaan nemen. Daarmee heeft hij het bedrijf naar een volgend niveau getild. Zo’n vijftien jaar geleden is er een tweede vestiging geopend in Zeeland. 
Weer een aantal jaar later mocht ik ook aansluiten als medeaandeelhouder. Sindsdien zijn de machinale activiteiten binnen ons bedrijf verder uitgebreid.
Nu zijn mijn vader en ik de enige aandeelhouders. Wel werken er intussen ook drie broers en hun vrouwen, een zus en een tante in het bedrijf, naast de zestig man personeel van buitenaf. Het is dus echt een familiebedrijf.
Of ik ooit gepusht ben om het bedrijf over te nemen? Nee. Mijn vader stimuleerde ons wel, maar ik had zelf ook al snel het gevoel dat ik dit wilde. Ik was al vroeg betrokken bij het bedrijf door in de vakanties busjes te wassen. 
Het ondernemen trekt mij. Vooral de vrijheid vind ik aantrekkelijk. Ik heb het nooit als zwaar ervaren. Wel heb ik mijn vrouw voordat we trouwden gevraagd of ze het goed vond dat ik het bedrijf overnam.
Het lastige met een familiebedrijf is natuurlijk dat je tegenover de hele familie rekenschap moet afleggen van je bedrijfsvoering. Iedereen vindt er wel wat van. Feedback kan ongevraagd komen. Maar we zijn een heel open, interactief bedrijf. 
Ik weet niet wie het bedrijf na mij gaat overnemen. Mijn kinderen zijn nog heel jong, maar tonen al wel warme belangstelling. Hoe dat zich ontwikkelt, daar laat ik hen vrij in.
Ik ben er erg trots op dat we zestig jaar bestaan. We hebben er echt een jubileumjaar van gemaakt, met leuke attenties en extraatjes. Ik geloof dat we de potentie hebben om nog eens zestig jaar te bestaan. We zijn specialist in ons vakgebied en daar zijn er niet zo veel van in Nederland.”

Lees de portretten van Verloop Drukkerij uit Alblasserdam, P. Bos veevoeders uit Ederveen, Speksnijder Mode uit Bergambacht en TMC Wonen uit Goes in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Sjaak Verboom

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.