Frankrijk door met je vintagecaravan

Bakje koffie aan de Seine, lekker eten langs de Loire. Petra en Rens reden ruim 1800 kilometer door Frankrijk met hun zelf opgeknapte vintage Constructamcaravan plus klassieke auto.


De twee voertuigen zijn iets ouder dan Petra en Rens den Breejen uit Werkendam zelf zijn, en ze ogen allemaal nog even vitaal. Met frisse energie kochten het stel twee jaar geleden de oude Constructamcaravan, na een intensieve Facebookspeurtocht door Petra. „Type Comet 6 uit 1969, in zeer, zeer slechte staat. Ik denk dat onze aanschaf hem gered heeft van de ondergang”, zegt Rens. Hij heeft het meeste werk aan de caravan verricht: „Eerst totaal gestript en toen weer opgebouwd met originele onderdelen. Ik ben er zo’n acht maanden mee bezig geweest.” Ook bouwde hij een vast tweepersoonsbed achterin. De sprei die erop ligt, licht oranje op onder het dakraam. De gordijntjes maakte Petra samen met een kennis. 

 

Het ophalen van de caravan alleen al was een heel avontuur, zegt ze: „Op de snelweg zakte de caravan met een grote klap scheef en zagen wij het linkerwiel de snelweg over gummen, haha.”

 

Lees het volledige artikel in Terdege.

 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst & beeld: Niek Stam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.