Geduld is...

Gisteren, een bijzondere zondag... We luisterden een dienst mee met onze eigen gemeente, een bijzonder idee om verbonden te zijn met zoveel huiskamers en een lege kerk.

Helaas kunnen we niet het terrein af, dus even een wandelingetje tussendoor zat er niet in. Natuurlijk hebben we spelletjes en boeken, maar het is toch wel een lange dag zo… Een van de Finse gezinnen die niet in quarantaine zit, was twee dagen en een nachtje op safari. Daarom konden we vandaag wel even voetballen voor. Heel apart, toen het gezin terugkwam, ging de dame direct alle stoelen voor en de voetballen soppen en ontsmetten. En wij zaten weer achter het hek. De vergelijking gaat mank, maar we dachten wel even aan 75-80 jaar terug: voor Joden verboden. Wat moet dat een verschrikkelijke tijd geweest zijn… Onze opsluiting is voor het goede doel, maar dat was pas echt buitengesloten zijn…

Wel fijn: zelfgemaakte soep en struisvogelbiefstuk! We mogen wel in beweging blijven, anders komen we tonnetje rond terug :-)!

Vandaag zouden we naar het kindertehuis gaan, naar onze Hannah. Ze zou gelijk ook met ons meegaan. Helaas is dat vandaag niet doorgegaan, pfff – dat is wel even pittig. Onze zelf-isolatie zit er nog niet op… de hele planning verandert. Wanneer ze wel komt en wanneer we naar de rechtbank mogen is ook nog niet duidelijk… We kregen wel een nieuw, kort filmpje doorgestuurd van onze kleine meid, prachtig om te zien! Daardoor krijgen we er nog meer zin in om haar in ons gezin op te nemen… Geduld is een schone zaak!

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen.  Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.