Genieten van de Zeeuwse rust

Met een bed and breakfast word je heus niet slapend rijk, weten Maarten (31) en Lydia (36) Timmerman uit Veere uit ervaring. Het stel runt b&b ”Theetuin Veere” in de stalkamer van hun woonboerderij in het Zeeuwse dorp.
 

Een rode fiets bij het hek geeft aan waar bezoekers de oprit op moeten rijden. Naast een klein parkeerterrein bevindt zich een weiland met twee koeien, die loom van de warmte naar de omheining sjokken.
Een bordje in de hoek van het terrein wijst de weg naar de b&b. Via een smal paadje komen gasten bij een weitje waar ranke reeën rustig grazen van het malsgroene gras. Even verderop staart een stel kraalogige kippen nieuwsgierig naar de nieuwkomers.


Bij de woonboerderij is het stil. Een man en vrouw op leeftijd, gasten van de b&b, genieten op het terras van een kopje koffie. „Maarten, bezoek!”, trommelen ze de heer des huizes op. Die is nog druk aan het klussen op deze zomerdag, onderwijl zijn anderhalf jaar oude dochtertje Dinah in het oog houdend.
Trots laat hij zijn werk zien: een nieuwe kamer in aanbouw, waarmee de Timmermannen hun bed and breakfast willen uitbreiden. Een bouwachtergrond heeft Maarten niet, maar toch neemt hij de klus zelf voor zijn rekening. „Dat scheelt veel geld. En als ik er niet uit kom, roep ik de hulp van een vriend in.”

Enthousiast
Maarten en Lydia beginnen maart 2016 met hun b&b. De onderneming blijkt een schot in de roos. De bezoekers zijn goed te spreken over de gastvrijheid van het stel en de locatie van Theetuin Veere.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

@Tineke van der Eems

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.