Gered uit de golven

Hij is een echte visser, een geboren Arnemuidenaar die niets liever doet dan varen. Ondanks al zijn ervaring slaat Rob (Hoss) van Belzen in 2015 plotseling overboord als schipper van de ARM-14. Urenlang brengt hij in doodsnood door, om ten slotte wonderlijk gered te worden.

Eigenlijk zit hij helemaal niet op al die aandacht te wachten. Pers, fotografen, boekpresentaties: het ligt hem allemaal niet zo. Laat hem nu maar gewoon z’n werk doen, dan is hij allang blij.
Maar Van Belzen (58) ontkomt er niet aan. Sinds hij meewerkte aan het boek ”Naar het hart van de zee”, geschreven door journalist Bo van Scheyen, ligt zijn leven onder een vergrootglas. Het boek vertelt namelijk van begin tot eind het indrukwekkende verhaal van zijn ongeval.
Het begon allemaal op woensdag 9 september 2015. Eerder die week was hij uitgevaren vanaf Den Helder, als schipper van een kotter met nog drie bemanningsleden aan boord. Ze voeren richting de Doggersbank, een visplek zo’n 400 kilometer uit de Deense kust. Daar zouden ze met name schol binnenhalen. Een routineklus voor de ervaren zeeman. Als hij achter het stuurwiel staat, ziet hij ineens dat er achter op het schip iets niet in orde is.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Dirk-Jan Gjeltema

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.