Getuigen op de parkeerplaats

Een kleine wegenwacht in dienst van de grote Wegenwacht. Zo ziet Freek van de Weg (63) uit Wezep zichzelf. Duizenden weggebruikers met pech hielp hij verder. Sinds deze maand geniet hij van zijn pensioen. Het allermooiste van zijn vak vond hij ”de sociale contacten en het dienstbaar zijn.” Een terugblik met een wegenwacht die jaarlijks 50.000 kilometer reed op de A28, de A50 en in het gebied daartussen.

Een aangereden huisdier op de snelweg, kinderen én sleutels in een afgesloten auto, ongevallen en natuurlijk veel auto’s met pech. Geen werkdag van Freek van de Weg was hetzelfde. Dat maakte zijn vak boeiend en afwisselend. Wat je nodig hebt om een goede wegenwacht te zijn? „In ieder geval een flexibele vrouw, want mijn beroep bracht soms vreemde werktijden met zich mee. Gelukkig stond mijn vrouw altijd achter mijn keuze. En de onregelmatige diensten hadden ook zo zijn voordelen. Toen de kinderen jong waren, maakte ik hen daardoor ook overdag vaak mee.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: André Dorst

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.