Hechtere band door hersenbloeding

Het is een memorabele maand voor Mirjam van Veen uit Poederoijen. Op 24 januari is het een jaar geleden dat ze plotseling werd getroffen door een hersenbloeding. Ze ging fysiek en mentaal door een diep dal. Buurvrouw Janny Schalk is een enorme steun voor Mirjam. Door de dramatische gebeurtenis is hun band hechter dan ooit.

Kleuters Lisethe en Tim scharrelen om elkaar heen in de huiskamer van Mirjam van Veen (42). Ze komen zojuist uit school. Lisethe, net 4 geworden, draait een pirouette met haar donkerblauwe tulen rokje. Moeder Mirjam glimlacht. „Vanmorgen vertelde ze dat ze deze rok aandoet als ze met Tim gaat trouwen.” De hoogblonde 3-jarige Tim laat de huwelijksgeruchten voor wat ze zijn en kruipt weg achter zijn moeder Janny (46).
De vier kinderen van Mirjam en Adriaan en het zevental van Janny en Peter kunnen het opperbest met elkaar vinden. Net als hun moeders. „Janny en ik kregen steeds meer contact met elkaar doordat onze kinderen met elkaar speelden”, herinnert Mirjam zich. „Adriaan en ik wonen sinds ons trouwen, ruim zestien jaar geleden, in Poederoijen. Twaalf jaar geleden kwamen Janny en Peter tegenover ons wonen.
Ik was net bevallen van Lennard. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, zag ik licht branden en hadden we dus nieuwe overburen.”

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Tineke van der Eems

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.