Herfstige ”Cookie rolls”

Herfstige ”Cookie rolls”

Jacobine culinair- oreorolls- RenateB _3_

Met een rol croissantdeeg kun je meer dan alleen croissantjes maken. Ze wordt dit deeg vaak gebruikt om ”cookie rolls” te maken. Dit keer heeft deze traktatie een vulling van Oreokoekjes. Heerlijk!

Toen ik vanmorgen wakker werd, zag het er buiten erg somber uit. Echt al een beetje herfst. Dat maakte dat ik zin had in ”cinnamon rolls”, ook wel bekend als kaneelbroodjes. Maar die heb ik al een keer gemaakt voor Terdege, dus het moest wat anders worden. Daarom heb ik er een variant op bedacht, gemaakt met de bekende Oreokoekjes. (Die vind ik ook erg lekker.) In het broodje zelf proef je de lekkere witte vulling van de Oreokoekjes niet. Daarom heb ik er een topping bij gemaakt, waardoor de ”cookie rolls” toch weer doen denken aan de Oreokoekjes. Bij de kaneelbroodjes bakten we de broodjes allemaal los van elkaar, maar dit keer bakken we ze in een schaal tegen elkaar aan, waardoor ze heel lekker zacht blijven.

Ingrediënten

  • 1 grote rol croissantdeeg
  • 3 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 rol Oreokoekjes
  • 100 g roomboter
  • 150 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg het uitgerold op het aanrecht.
  3. Smeer een dun laagje smeerbare boter op het deeg.
  4. Snijd 8 Oreokoekjes fijn en meng daar de basterdsuiker en de cacaopoeder doorheen.
  5. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het deeg.
  6. Rol het deeg op tot een dikke rol.
  7. Snijd de rol in plakken van ongeveer 3 cm en leg ze op hun kant in een ingevette schaal.
  8. Bak de ”cookie rolls” 20 minuten af.
  9. Klop de roomboter luchtig, samen met de helft van de poedersuiker, tot het geheel lichter kleurt.
  10. Voeg dan de roomkaas en de rest van de poedersuiker toe en klop dit op tot het een egale crème is.
  11. Smeer deze uit over de ”cookie rolls” en versier met de overgebleven Oreokoekjes.

Beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen​

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Terdege-portfolio-nummer-12

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.