Het roer om (1): Tineke Baaij maakt vierkant gebak met ”amore”

Ze werkte jarenlang als verpleegkundige in het ziekenhuis, maar gooide ruim een jaar geleden radicaal het roer om. Tineke Baaij-van Bloois (31) uit Lisse werd thuisbakker en startte een eigen bedrijf: The Square Factory. Op bestelling bakt ze squares, vierkant gebak.


De ruime keuken van Tineke Baaij is vol in bedrijf. Zoete chocoladegeuren vermengen zich met een uitgesproken ingrediënt als lemon en de rijke, romige smaak van macadamia. Tineke haalt een bakplaat uit de oven. Op het royale keukenblad koelen de verse baksels af. Ze snijdt het plaatgebak in vierkante, hapklare stukken. Die gaan per zes smaken in een doosje: brownie, dadel, macadamia met witte chocola, triple chocolate, lemon crumble en chocolate chip. „Je kunt de smaken ook los bestellen, maar dit is mijn Bite Box, hier zit alles in. Een perfect verjaardagscadeautje of bedankje.”


De vierkante lekkernijen zijn nu ruim een jaar het handelsmerk van thuisbakker Tineke. Waarin ze zich onderscheidt? Als je een bestelling op haar website, thesquarefactory.nl, plaatst, worden de versgebakken squares in een brievenbuspakketje naar je opgestuurd. „Dat was voor mij een voorwaarde: ik wilde mijn bestellingen per post kunnen versturen. Mijn ouders wonen in Rijssen en we zien hen gemiddeld één keer per zes weken. Op deze manier kunnen ze vaker iets van mij proeven. Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft er niet speciaal voor thuis te blijven.”

 

Lees het hele interview met Tineke Baaij in Terdege nr. 22 (pag. 78).

 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Sjaak Verboom 

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.