„Iedereen heeft zijn talenten en kwaliteiten”

„Iedereen heeft zijn talenten en kwaliteiten”

Familiebedrijf - Fam Treur_ Kaasgroothandel Woerden - Foto Niek Stam-01065

René Treur, directeur: „Onze vader Evert is dit bedrijf in 1955 begonnen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een groothandel in Hollandse en buitenlandse kaas.”

Familie Treur / Woerden / kaasgroothandel / treurkaas.nl

„Ons specialisme is het rijpen en verzorgen van Hollandse kaas. Dat gebeurt onder meer in een groot kaaspakhuis, waar wel 38 kilometer aan kaasplanken in passen, die volautomatisch worden behandeld. Daarna gaat de kaas naar de betere kaasspeciaalzaken in Nederland, maar we exporteren ook naar zo’n vijftien landen. Het werk gebeurt met een kleine vijftig collega’s.

Het mooie van een familiebedrijf is dat de betrokkenheid bovengemiddeld groot is: er wordt niet op een uurtje gekeken en je bent niet alleen met rendement bezig. ”Ieder zijn kracht” is onze slogan, want iedereen heeft zijn talenten en kwaliteiten. Als er zich problemen voordoen, dan is communicatie de manier om tot een oplossing te komen. Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk, we proberen elkaar daarop te wijzen. Ikzelf heb ervaren dat werk niet alles moet bepalen, mijn gezin staat bovenaan.

Een leuke bedrijfstraditie komt bij mijn inmiddels overleden moeder vandaan. Zij is er ooit mee begonnen om op donderdag een grote pan soep te koken voor iedereen. Later heeft Conja, de vrouw van Daan, dat voortgezet en het valt altijd goed in de smaak.

Een leuke bestelling was een groot aantal kaaspallets voor een Franse klant. De order kwam laat binnen, maar we hebben er met man en macht aan gewerkt, en veel overuren gemaakt. Toen alles precies op tijd af was, hebben we dat met een gezellig snackmomentje gevierd.

Vorig jaar hebben we na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne spontaan met het hele bedrijf een inzamelingsactie gehouden. Onze derde broer, die transporteur is, heeft samen met mij een vrachtwagen vol goederen naar de Oekraïense grens gereden. Daar werden de spullen uitgedeeld; een fantastisch mooie actie. Zoiets geeft een andere blik op elkaar. Je kunt je medewerkers, die iedere dag voor je klaarstaan, nooit genoeg waarderen.”

Op de foto, vanaf rechts: vader en oprichter Evert Treur (93), René en Daan Treur (zoons), Eduard Treur (kleinzoon).

beeld: Niek Stam

Abonneer je op Terdege magazine

Nu slechts 9,60 p/mnd

Terdege-portfolio-zomernummer-nw-2023

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.