„In twee uur een bruidstaart klaar”

„In twee uur een bruidstaart klaar”

TD4, Familie Bos, Jan Banket, Veenendaal - Foto Niek Stam-06726

„Wij maken gebak op bestelling voor particulieren en bedrijven, maar meest voor huwelijken, zoals bruidstaarten en ”sweet tables”. Jan werkte al als banketbakker, vandaar de naam Jan Banket. Hij begon het bedrijf tien jaar geleden en Wilma sprong al snel bij, net als Rianne in 2017.”

Jan en Wilma Bos en hun dochter Rianne / Veenendaal / banket op bestelling / www.janbanket.nl

„Inmiddels zijn er nog zes personeelsleden. Ook opa en oma, de ouders van Jan, helpen regelmatig mee met gebak bezorgen of koekjes inpakken, net als twee zusjes.

Lastig is dat niet, hoor. Werken met familie is juist een voordeel. We hebben dezelfde drive. Thuis proberen we er soms wat minder over te praten, al valt dat niet mee: al snel kom je toch weer uit op gebak.

We werken uitsluitend op bestelling en dat kan ook last minute. Vanmorgen nog belde er een bedrijf voor een slagroomtaart met het bedrijfslogo erop: twee uur later hadden we hem afgeleverd. Bruidstaarten gaan het hele land door. Een leuke bestelling was een bruidstaart voor 200 personen. Hij moest naar Friesland, ruim twee uur rijden. Voor kinderverjaardagen maken we luxe taarten die we thuisbezorgen.

Een leuke traditie hier is het bakken van oliebollen en appelbeignets met oud en nieuw, en daar eten we frikandellen bij.

Een grappig voorval: een trouwlocatie belde om te vragen of we nog bruidstaart konden maken; die waren ze vergeten te bestellen. Het bruidspaar moest al over twee uur de taart aansnijden. We gingen hard aan de slag en hij stond er op tijd, niemand had iets door. Dat past trouwens ook bij ons familiemotto: Denk in mogelijkheden. We verkopen nu eenmaal niet graag nee.”

beeld: Niek Stam

Smaakt Terdege naar meer?

En wil je de andere artikelen ook graag lezen?

Terdege-portfolio-1x-2024

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.