Joy verliet het veilige mennonietennest

Ze groeide op in een traditioneel mennonietengezin in Pennsylvania. Maar al jong wist Joy dat ze niet haar hele leven mennoniet wilde blijven. ”Mijn nichtje begon te huilen toen ik dat vertelde. Ze zei: ”Ik wil niet dat je naar de hel gaat.”

Samen met haar kinderen Ellie (5) en Adam (3) legt de 32-jarige Joy Fousert-Weaver de laatste stukjes van een puzzel. Ontspannen zit ze aan de keukentafel bij haar schoonouders in Alphen aan den Rijn, klaar om haar levensverhaal te vertellen. Een verhaal over honger naar God en over verlangen naar vrijheid, maar ook over de liefde van ouders voor een kind dat andere wegen gaat.
Samen met haar man Huibert-Jan en de twee kinderen is Joy twee weken in Nederland.
Het jonge gezinnetje woont in de Amerikaanse staat Colorado, in een woestijnachtig gebied aan de voet van de Rocky Mountains. Het regent er bijna nooit, en het is dus even wennen om in Nederland te zijn, waar het de eerste dagen van hun bezoek bijna geen moment droog is geweest. 

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Sjaak Verboom

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.