Joy verliet het veilige mennonietennest

Ze groeide op in een traditioneel mennonietengezin in Pennsylvania. Maar al jong wist Joy dat ze niet haar hele leven mennoniet wilde blijven. ”Mijn nichtje begon te huilen toen ik dat vertelde. Ze zei: ”Ik wil niet dat je naar de hel gaat.”

Samen met haar kinderen Ellie (5) en Adam (3) legt de 32-jarige Joy Fousert-Weaver de laatste stukjes van een puzzel. Ontspannen zit ze aan de keukentafel bij haar schoonouders in Alphen aan den Rijn, klaar om haar levensverhaal te vertellen. Een verhaal over honger naar God en over verlangen naar vrijheid, maar ook over de liefde van ouders voor een kind dat andere wegen gaat.
Samen met haar man Huibert-Jan en de twee kinderen is Joy twee weken in Nederland.
Het jonge gezinnetje woont in de Amerikaanse staat Colorado, in een woestijnachtig gebied aan de voet van de Rocky Mountains. Het regent er bijna nooit, en het is dus even wennen om in Nederland te zijn, waar het de eerste dagen van hun bezoek bijna geen moment droog is geweest. 

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Sjaak Verboom

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.