Keuzes maken

Ik reed vorige week over de snelweg naar mijn kraamgezin en was in gedachten verzonken. Ik moest invoegen en dacht: Nu moet ik een keuze maken, laat ik die auto voorgaan of zal ik net even wat extra gas geven?

Keuzes maken, dat doen we de hele dag door. ’s Avonds bedenken we al voor de volgende dag: Hoe laat zet ik mijn wekker? En als de wekker afgaat, is het: zal ik nog even snoozen? Vervolgens moet je kiezen: wat zal ik aantrekken, hoe doe ik mijn haar, wat doe ik op mijn boterham… Soms maken we keuzes in ons leven waar we achteraf spijt van hebben, soms maak je bewuste keuzes waarvan je achteraf denkt: Had ik die maar eerder gemaakt.
Wij hebben de keuze gemaakt om een kindje te willen adopteren. Dit is onze keuze geweest, een doordachte keuze, eentje waar we vooraf goed over nagedacht hebben.

Veel mensen vragen ons in het dagelijks leven: Waarom hebben jullie niet voor pleegzorg gekozen, maar juist voor adoptie?
Laten we elkaar toch respecteren in wat voor keuzes we maken, laten we elkaar niet afvallen en elkaar als christenen steunen en opvangen.
Nog steeds krijgen wij regelmatig kritiek op onze adoptieprocedure, en moeten we ons verantwoorden waarom we bepaalde keuzes maken. Inmiddels zijn we ermee gestopt om ons te verantwoorden, en hebben we de keuze gemaakt om te zwijgen over bepaalde onderwerpen. Ook kiezen wij er nu voor om te stoppen met bloggen voor Terdege.
Inmiddels staan we veertien maanden op de wachtlijst voor adoptie. Wachten duurt soms lang en is af en toe een beproeving. Maar we houden moed en richten onze ogen naar boven.

We willen jullie bedanken voor alle lieve woorden en wensen om ons te bemoedigen in deze procedure. Natuurlijk hadden we gehoopt dat we jullie inmiddels positief nieuws konden brengen, maar het is op Zijn tijd en op Zijn wijze, dat we ons daar maar aan vast mogen houden.

Het ga jullie goed!


Lieve groet,
#teamkoedood

Deel dit verhaal op sociale media

Merith Koedood

Merith is getrouwd met Martijn. Ze zijn in afwachting van de komst van hun eerste adoptiekindje uit Taiwan. Merith werkt als kraamverzorgster.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.