Kind met een kruis

De tumor in het hoofd van Johannes kon worden verwijderd, maar Esther en Hans Kortleven kregen een ander kind terug. Met het oog op zijn toekomst proberen ze nu een passend onderdak te realiseren. ”Voor dit soort kinderen bestaat geen christelijke woonvorm.”

Voor het oog is er niets bijzonders te zien aan de 13-jarige Johannes Kortleven. Met zijn vijf jaar jongere broer Jonathan vermaakt hij zich in de tuin achter de tussenwoning in een Gorinchemse nieuwbouwwijk. Een doorsneekind op de overgang van jeugd naar puberteit. Zijn ouders weten beter. „Er is een groot verschil tussen wat je ziet en wat er uitkomt”, zegt vader Hans (46), docent biologie aan de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. „Het verbale IQ van Johannes is met 102 normaal, maar dat wat hij ermee kan, zijn performale IQ, ligt op 76. Zijn mogelijkheden worden enorm overschat.”
Vrijdag 26 september 2008 veranderde het leven van het echtpaar radicaal door de boodschap van een vrouwelijke kinderarts in het plaatselijke Beatrixziekenhuis. „In het hoofd van uw zoon bevindt zich een ruimte innemend proces van 4 bij 5 centimeter.” 

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Tineke van der Eems

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.