Kinderencyclopedie over vlinders, vrijen en je veilig voelen

Prentenboekformaat, een spiegeltje op de voorkant, spetterende kleuren. Laat het boek ”Wonderlijk en waardevol” van Elly van der Gouwe-Dingemanse even in huis rondslingeren en kinderen reageren vanzelf: gauw openslaan en erin duiken. 


Dat is dan ook precies de opzet van de schrijfster. Met haar boek wil ze kinderen de positieve waarde van relaties en seksualiteit laten zien en ervaren. In haar woonboerderij in de buurt van Gouda licht ze graag het hoe en waarom van het boek toe. 

 

De moeder van vier kinderen in de leeftijd van een tot tien jaar miste in het segment “seksuele voorlichting” boeken voor kinderen van een jaar of acht. Af en toe schuift een van haar kinderen aan bij het gesprek. Het boek is duidelijk een project van het hele gezin. „Mijn man heeft ook meegedacht en input gegeven.” Boas van 10 jaar wijst de foto van een legobouwwerk op bladzijde 25 aan. „Die heb ik gemaakt.” En Hanna van 8 oefende gisteren nog op hoeveel manieren je je grenzen kunt aangeven, een doe-dingetje uit het boek. 

 

„De inspiratie voor ”Wonderlijk en waardevol” dwarrelt hier door het huis. Een tante gaat trouwen... Er is een vriendinnetje met wie het even niet botert... Sommige voorbeelden zijn regelrecht vanuit ons gezin dit boek in gegaan. Ik heb het meer als moeder dan als pedagoog geschreven,” vertelt Van der Gouwe.

 

[lightbox]
 

Lees het volledige artikel in Terdege (nr. 26).

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Gertrude de Wildt-Brouwer beeld: Cees van der Wal

Zomerse deken

Zomerse-deken.jpg

Haak mee met deze 'crochet along' en maak de prachtige zomerse deken Happy Bee

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.