Koffie met de smaak van toffee

Koffie verveelt nooit, voor wie ervan houdt. Pas deelden we een recept voor ijskoffie, heerlijk voor op een warme dag. Deze keer nog een variant van het traditionele ”bakkie”: Koreaanse koffie, met de smaak van toffee. 

Deze koffietrend zag ik de afgelopen tijd vaak langskomen, dan met de naam toffee­koffie. En laat ik nu net van allebei veel houden. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het een Koreaanse koffie is. Dalgona is in Korea het merk van een toffeesnoepje, en daar smaakt het blijkbaar naar. Het is echt een heerlijk romig drankje! Het recept suikervrij maken lukt niet echt omdat het dan niet schuimig wordt, maar je kunt wel de helft van de suiker gebruiken als je dat wilt. Je kunt de koffie maken met warme of met koude melk. Zelf maak ik hem alleen maar met koude melk als het buiten lekker warm is. En uiteraard kunnen er dan ijsklontjes bij om het helemaal af te maken.

 

Ingrediënten

Voor 2 glazen: * 2 el (heet) water * 2 el suiker * 2 el oploskoffie * 2 glazen melk 

 

Bereiding

* Schep de koffie en de suiker in een kom en giet hier het warme water bij.
* Roer dat even kort, zodat de koffie en de suiker een beetje oplossen.
* Mix het geheel nu in de hoogste stand 5 minuten, zodat er een lichtbruine schuimige massa ontstaat.
* Dit kan ook met de hand met een garde, maar dan duurt het wel een stuk 
langer voordat het schuimig is.
* Ondertussen vul je 2 glazen voor 3 kwart met melk. 
* Daar schep je het koffieschuim.
* Even roeren en dan lekker opdrinken in het zonnetje!

 

Deel dit verhaal op sociale media

tekst: Jacobine van den Bos beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.