Leven na leukemie

Ze werden als kind al herkend op straat. Celine Pronk (25) en Madelon Zwemer (24) kregen allebei op peuterleeftijd leukemie. Hun moeders schreven hierover een ontroerende briefwisseling in Terdege jaargang 1997, wat tot overweldigend veel belangstelling leidde. Hoe kijken de beide dames hierop terug en hoe vergaat het hen nu?

Ze zitten op een terrasje van een lunchroom in Breda. Nog een klein beetje onwennig, ze hebben elkaar al ruim acht jaar niet gezien. Madelon is inmiddels leerkracht op een basisschool in Krabbendijke. Celine studeert taalwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. De meiden hebben na de briefwisseling een band opgebouwd. Het klikte tussen de beide families en ze bleven jarenlang contact houden. In hun tienertijd verwaterde dat. Toch vinden ze het geweldig om elkaar weer te zien. Hun gedeelde geschiedenis houdt hen verbonden. Celine: „Jarenlang heeft er een foto van een vanonze eerste ontmoetingen in mijn kamer gehangen.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Tineke van der Eems

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.