Leven uit geloof en genade

Zijn jongste boekje, over de oorsprong en uitwerking van het geloof, is voor ds. H. paul meer dan geloofsleer. Het vertolkt tegelijk zijn eigen geestelijk leven. ”Door het geloof leer je de inhoud van de geschonken heilsgoederen verstaan.”

Een acute blaasontsteking met bloedvergiftiging als gevolg bracht ds. H. Paul (90) onverwachts in het ziekenhuis, ernstig ziek. Tot zijn vreugde is hij inmiddels weer in staat om te preken. Zowel lichamelijk als geestelijk is de emeritus predikant van de Gereformeerde Gemeenten nog opvallend vitaal. „Elke zondag ga ik één keer voor. Ze willen me met alle liefde halen en brengen, maar zolang het gaat rijd ik het liefst zelf.”

In de woonkamer van zijn bungalow in het hart van Moerkapelle liggen her en der stapeltjes boeken, waaronder ”Oorspronkelijk” van zoon Mart-Jan en ”De slag om het hart” van kleinzoon Herman, allebei hoogleraar. Van ds. Paul zelf verscheen onlangs bij uitgeverij Brevier ”Uit genade. Oorsprong en uitwerking van het geloof”. Het bundelt een eerder boekje over de zekerheid van het geloof en enkele lezingen die de emeritus predikant hield voor de CGO-E cursus van de Gereformeerde Gemeenten.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.