Liefde voor de lens

Het maken van een trouwreportage is een vak apart. Hoe maak je unieke foto’s die de sfeer van de dag en de eigenheid van het bruidspaar verbeelden? In Terdege zes trouwfotografen aan het woord over hun eigen stijl en over een foto waar ze een bijzonder verhaal bij hebben. We delen het verhaal van Julia.


JULIA KAMP-VAN DIEREN: ”Deze foto laat de schoonheid van de bruid zien”

Het was haar meisjesdroom om kleuterjuf te worden. Ze timmert echter inmiddels al vijf jaar aan de weg als bruidsfotograaf. En dat vak inspireert Julia tot en met. Ze geniet van het contact met bruidsparen en gasten en voelt zich uitgedaagd om elk stel zo karakteristiek mogelijk te fotograferen. ”Ik houd van pure, kleurrijke foto’s die het verhaal vertellen van een bruidspaar. Ik zou het fantastisch vinden als een bruid en bruidegom bij hun 25-jarig huwelijksjubileum denken: Ja, zoals Julia ons toen heeft vastgelegd, zo was het ook echt.”
De foto van bruid Anthonet op een houten schommel illustreert Julia’s stijl. ”Anthonet trouwde afgelopen zomer op 30 augustus met Gerbrand. Haar vader had speciaal voor de fotosessie een schommel gemaakt en die opgehangen in het bos van Hoog Soeren. Anthonet vond dat geweldig en dat zie je ook terug op de foto. Haar mintkleurige jurk was gemaakt door de moeder van Gerbrand. Wat een schitterende, unieke jurk! Deze foto laat de schoonheid van de bruid zien.”
Julia stemt elke fotoreportage af op de persoonlijkheden en interesses van het bruidspaar. Zo fotografeerde ze eens een bruidspaar tussen alpaca’s. En tijdens een winterse bruiloftsdag lag ze plat op haar buik op het ijs om een bruidspaar vast te leggen tijdens het sleetje rijden.
Haar agenda voor volgend jaar is zo goed als volgeboekt. Een speciale datum is gereserveerd voor de bruiloft van haar broertje. ”Daar heb ik heel veel zin in en ik voel me vereerd dat ik het mag doen.”

De foto's van de vijf andere fotografen delen we hieronder. Hun verhaal kan je lezen in de Terdege die 30 oktober jl. is verschenen.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

beeld hoofdfoto: Julia Fotografie, IJsselmuiden
andere beelden: 
Fotostudio Voskuil, Heerde
Fieret Fotografie, Amersfoort
Fotografie Gertenbach, Papendrecht
Jan van de Maat Fotografie, Elspeet
Nelleke Stark Fotografie, Bennekom

 

 

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.