Luxe wentelteefjes

Jacobine- culinair- croissant wentelteefjes- RenateB _1_site

Wat doe je met een paar overgebleven croissant? ​Gewoon wentelteefjes van bakken. Superdeluxe, dat wel! Voor een top-ontbijt. Of lunch...​

Vroeger maakte mijn oma weleens wentelteefjes voor ons en dat was echt een groot feest want wentelteefjes zijn zo ontzettend lekker! De klassieke kennen jullie vast allemaal al dus daarom heb ik hier een ‘luxe’ variant.

Wij eten elke zondag croissantjes als ontbijt, maar soms houden we nog wat over, en zo kwam ik op het idee om daar wentelteefjes van te maken.

Natuurlijk kun je ze ook in de pan bakken maar uit de oven vind ik ze lekkerder, omdat je er dan wat extra fruit of chocolade aan kunt toevoegen.

Zelf vind ik dit een heerlijk ontbijt, maar mensen die meer van de lichte ontbijtjes zijn, kunnen hier beter tijdens de lunch van genieten.

Ingrediënten

* 4 croissantjes * 4 eieren * 170 ml melk * 2 el bruine basterdsuiker * 80 g. chocolade chips en 100 g frambozen of 2 appels * kaneel

Bereiding

* Verwarm de oven voor op 175 graden.

* Snijd de croissantjes in stukken en leg ze in een ingevette ovenschaal.

* Klop de eieren los en voeg daar de suiker en melk aan toe en roer dat goed door elkaar.

* Giet dat over de croissantjes heen, en strooi er dan wat kaneel over heen.

* Dan kan je er voor kiezen om er frambozen met chocolade over heen te strooien of de appels in stukjes gesneden er over heen te strooien.

* Bak het dan 40 minuten af en strooi af met poedersuiker!

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.