Met hagelslag de wereld over

Het is de enige hagelslagwinkel van Europa. Mogelijk zelfs wereldwijd. Hagelswag Store opende dit najaar zijn deuren in hartje Amsterdam. Eigenlijk verkopen wij geen hagelslag, maar kwaliteitschocolade voor de boterham.”

De Heisteeg is een smal straatje, dat het Spui verbindt met de Jordaan. Bekend vanwege een winkel met traditionele koekjes, een tentje met ”de beste frites van Amsterdam”, een warme bakker en de onvermijdelijke coffeeshop. Honderdduizenden toeristen komen er jaarlijks doorheen. De initiatiefnemers van Hagelswag Store hopen dat de toeristen die een fles met brokjes pure chocolade mee naar huis nemen, de hagelslagtraditie van Nederland in het buitenland verder verspreiden. De eerste maanden was het, mede door de grote media-aandacht, al behoorlijk druk. „De helft van de kopers bestaat uit internationale toeristen, de andere helft uit Nederlanders die een dagje Amsterdam doen. Verder worden onze producten nu al in dertig tot veertig speciaalzaken en bakkerijtjes overal in het land verkocht.”

 

Knettersuiker

Het winkeltje telt maar 12 vierkante meter. Langs de wand hebben de flessen met brokjes chocola een plek gevonden. Gewone ”hagelswag”, maar ook de smaken hazelnoot en kokosnoot, appel-karamel en amandel en rood fruit. In november werd er –in samenwerking met fabrikant Van Delft– een pepernoot-smaak toegevoegd en een van de nieuwste producten is gold crunch. Tussen de bruine brokjes bevinden zich goudachtige chocoladeklompjes met ”knettersuiker”. „Gericht op de Kerst en ook erg leuk voor kinderen”, zegt mede-eigenaar Robbert Vos.
Hij benadrukt dat het in alle gevallen gaat om veel cacao (57 procent), zonder melk. „Natuurlijk niet zonder suiker, want die is altijd al aanwezig in chocolade.” Vooral vrouwen zijn er dol op, weet de jonge ondernemer.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Bunzlau schort

set_2.jpg

Een theedoek omtoveren tot een keukenschort
is zo gedaan en altijd handig in de keuken.
Ook een leuk cadeau om weg te geven
aan een keukenprins(es).

Ook zo’n mooi schort maken? Fabrikant Bunzlau stelde speciaal voor Terdegelezers pakketten samen. Van de theedoek kunt u dan een schort maken.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.