Minder spullen, meer geluk

Het is een modewoord: consuminderen. Het betekent zoveel als: je bezittingen verminderen en je bewuster worden van je uitgaven. Redacteur Jacomijn doet haar best.

Het was kort voor nieuwjaar. We zaten samen op de bank, mijn man en ik. We deden elkaar een plechtige belofte: in 2020 zouden we gaan vasten. Minder rücksichtslos boodschappen doen. Minder kleding kopen, minder tijd verkwisten met onnodige speurtochten op internet naar alles wat mooi en begeerlijk is. We wilden matigen. Ons huis staat namelijk vol. Met kleding,
boeken, speelgoed, bedjes en lakentjes, dekentjes en kruiken, een kinderwagens, babybad, commode en nog meer speelgoed.
Gek is dat. Het is nog geen acht jaar geleden dat we van een miniappartement verhuisden naar een eengezinswoning. Wat een rúímte!, riepen we enthousiast tegen elkaar toen we als
kersverse eigenaren de woning betraden. Alleen onze benedenverdieping was al zo groot als het hele appartement van voorheen.
Maar toen kwamen er kindertjes, met alle attributen die we voor hen nodig achtten. En we ontdekten dat er schatten te halen vielen bij de kringloopwinkel. En dus sloegen we, beetje bij beetje, steeds meer in en sleepten we al onze trofeeën als neanderthalers mee naar ons hol.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.