Moederdag

Voor de tweede keer moederdag in Zuid-Afrika gevierd…! In 2015 waren we in Zuid-Afrika voor de adoptie van Shawn en toen hij krap 2 weken bij ons was, was het moederdag.

Terwijl ik met Josiah een middagdutje deed, haalde Martin met Shawn een cadeautje. Ik weet het nog goed: een handgebreide theemuts. Ik heb m jaren gebruikt. Tot we in ons nieuwe huis een cooker kregen en ik geen warmhoud-theemuts meer nodig had…

Gisteren was het weer moederdag: met een veel te roze taart (lekker zoet), kaarten, kleurplaatjes en weer een cadeautje. Een mooie mok met een zakje rooibosthee. Lekker in het thema gebleven dus ;-)…

Het was even dubben hoe we onze eigen moeders konden verrassen dit jaar. Gelukkig hadden we het bijtijds bedacht. Vorige week een mini-fotoshoot gedaan en met het resultaat daarvan via de Hema een fotoboekje gemaakt. En die is als verrassing in Nederland thuisbezorgd bij onze moeders… Toch even een cadeautje!

Moederdag, voor het eerst als mama van 3 kids; echt wel speciaal. En ook al is het voor een groot deel commercieel, toch is het ook wel goed om stil te staan bij het moederschap. En voor de kids om even stil te staan bij het samenzijn in het gezin. We denken er ook altijd aan dat er nog 3 mama’s zijn (of: waren?), hier ergens in Zuid-Afrika. Die niet voor deze drie kids kunnen zorgen… Of wilden zorgen, wie zal het zeggen. We kennen ze niet, we kennen hun verhaal niet. Maar altijd denken we aan het Bijbelwoord wat zegt dat een moeder haar kind niet kan vergeten… Dat zegt iets over de kracht van moederliefde. En voor ons zegt het ook altijd iets over de echt onmogelijke, verdrietige toestand waarin deze moeders geweest moeten zijn… Dat geeft gebed en tegelijk ook dank dat wij voor deze mooie kinderen vader en moeder mogen zijn!

Ps: in overleg met de redactie plaatsen we nu 2 a 3 keer per week een blog: we zijn hier nog wel even ;-)…

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen. Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.