Mogelijkheden

Het is geen nationale (of internationale) complimentendag, maar wij zijn trots op onze boys!

Er is (ook op zaterdag, anders duurt de dag zo lang!) heel goed gewerkt door ze: spelling, taal, rekenen, Bijbelverhaal en nog een keer rekenen. Maar dan in de vorm van een spelletje Triominos (punten optellen levert prima rekensommen op!). Bij elke taak een krul en na de vijf taken van vandaag een sticker. Na drie stickers volgt er een verrassing. Prima te bedenken, ook als je in zelf-isolatie zit: pannenkoeken bakken kan altijd! Hoera!

Ook zoiets moois: mama vertelde donderdag het Bijbelverhaal, over de strikvragen die de Farizeeën en schriftgeleerden stelden aan de Heere Jezus, in Mattheüs 22. Niet het gemakkelijkste Bijbelverhaal voor een niet-juf, maar wat werd er goed geluisterd! Dat bleek die avond toen bij het avondeten het boekje ‘Op weg naar Pasen’ hetzelfde Bijbelgedeelte als thema had… Dat kon niet toevallig zijn…

Martin is begonnen te werken aan zijn lijstje ‘werkjes voor ooit’: de privé-administratie bijwerken, de website aanpassen van zijn bedrijf; achterstallige mail. Stiekem is er nog best wat te doen zo, wat fijn dat er hier betrouwbare WiFi is!

Het is sowieso geweldig welke mogelijkheden er zijn! We sporten mee met Nederland in Beweging (ja, een programma van Max voor 50-plussers, maar met kids ook heel leuk), we krijgen allerlei tips van bevriende vaders en moeders die in hetzelfde schuitje zitten en we keken mee met 10.000 anderen naar de livestream van de dienst in Dordrecht door ds. W.A. Zondag; en dat op 10.000 km afstand. We kunnen mopperen op het binnen zitten, maar beter tellen we onze zegeningen… En vragen we ons af: wat wil de Heere ons hiermee leren?

Deel dit verhaal op sociale media

Het coronavirus heeft impact op het leven van iedereen. Zo reisde familie Van Dam halsoverkop af naar Zuid-Afrika om hun derde kindje op te halen.  Meteen moesten ze in quarantaine. Ze bloggen dagelijks voor ons.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.