Muffins met bosbessen - Terdege

Muffins met bosbessen

DSC_0771-jacobine-bosbessenmuffins__5_

Deze muffins, gevuld met bosbessen of ander fruit, zijn gemakkelijk te maken; je hebt ze zo in de oven. En net zo snel als je ze maakte, zijn ze vast ook weer verdwenen. Want lekker zijn ze...

Ik krijg zo af en toe te horen dat mijn recepten ongezond zijn.

Tja... ik ben een banketbakker die alleen maar ongezonde dingen maakt. Want ja, als je taart eet in het weekend of op een verjaardag, dan moet die ook wel echt heel lekker zijn, vind ik.

Soms probeer ik een iets gezondere traktatie uit. Zoals deze bosbessenmuffins, die zo goed in de smaak vielen dat ik dit recept graag in Terdege doorgeef.

Deze muffins zijn erg makkelijk te maken en je hebt ze dus zo in de oven staan.

In plaats van bosbessen kun je natuurlijk ook ander fruit door de muffins doen. Er is een heleboel variatie mogelijk!

INGREDIËNTEN

* 125 g bloem * 80 g Griekse yoghurt * 75 g (bevroren) bosbessen * 65 g honing

* 40 g gesmolten kokosolie * 25 ml melk * 1 ei * 2 tl bakpoeder * 1 tl vanille-extract

* snufje zout * 6 tot 8 muffinvormpjes

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle droge ingrediënten in een kom (bloem, zout en bakpoeder).

Meng in een andere kom de overige ingrediënten, behalve de bessen.

Meng dan de inhoud van de twee kommen met elkaar. Het hoeft geen heel glad

beslag te worden.

Doe daarna de bessen erdoorheen. Als je bevroren bessen gebruikt, ontdooi ze

dan niet van tevoren (dan wordt het beslag paars).

Verdeel het beslag over de muffi nvormpjes.

Bak de muffi ns in 20-25 minuten goudbruin.

Auteur

Jacobine van den Bos

Volg ons lifestyle platform op instagram.