Na een zware hersenbloeding weer naar huis

Nadat haar man Peter (39) in 2012 volledig verlamd raakt na een gecompliceerde hersenoperatie, neemt Karin Sluiter (41) uit Ochten zich voor om hem thuis te verzorgen. Dat lukt, met behulp van een twaalfkoppig zorgteam. „Ik gun iedereen in een soortgelijke situatie de zorg die Peter krijgt.”

 

Het is 31 december 2008. Peter (dan 28) krijgt extreme hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Karin reanimeert hem totdat de ambulance er is. Peter komt bij als de noodhulp arriveert en wordt naar het Radboud UMC in Nijmegen gebracht. Hun kinderen Ingeborgh (dan 4) en Koen (dan 2) blijven bij de buren achter. 

 

In het ziekenhuis blijk dat Peter een hersenbloeding heeft gehad en de artsen ontdekken dat hij een aangeboren vaatafwijking (AVM) heeft in zijn hersenen. Karin: „Daar waar de slagader overgaat in een dunnere ader, zit normaal gesproken een heel haarvatensysteem. Dat zorgt ervoor dat de druk van de slagader naar de ader toe afneemt. Bij Peter ontbrak dit systeem.”
In de achterliggende 28 jaar heeft Peters lichaam zelf een haarvatensysteem ontwikkeld. Karin: „Maar dat was een grote kluwen en bovendien van slechte kwaliteit.”

 

Wonder boven wonder herstelt Peter van de hersenbloeding zonder restverschijnselen. Wel besluiten de artsen dat hij geopereerd moet worden. „Als hij bijvoorbeeld zou gaan sporten, kon er weer een ader knappen en zou het deze keer grotere gevolgen kunnen hebben.”
 

Lees het volledige artikel in Terdege.

 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Tineke van der Eems / 3jet fotografie

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.