Niets mooiers dan twee mensen die elkaar echt zíén

Van twee trouwlustige 70-plussers die op de motor naar het gemeentehuis kwamen tot een Japanse bruidsfamilie die maar bleef buigen; Corine van Vliet heeft als ambtenaar van de burgerlijke stand al veel gedenkwaardige momenten beleefd. Dat kan ook niet anders als je al 26 jaar in het vak zit.

Heel wat verliefde mensen zijn de trap al opgegaan in het huis van Corine (53) in Woudenberg. „Trouwgesprekken” doet ze het liefst in haar eigen kamer.
Een knus bankje, muren behangen met foto’s en spreuken over de liefde. En één wand vol boeken plus –verrassend– een paar glimmende zwarte ”high heels”. „Ik kon ze voor 9 euro overnemen van iemand die ze maar één keer had gedragen”, vertelt Corine, een en al brede glimlach. De pumps staan indrukwekkend onder haar toga, ook prominent aanwezig in de kamer.
In de afgelopen 26 jaar trouwde Corine 1500 stellen. Genoeg van haar werk heeft ze nog lang niet. Ze heeft een speciale Instagram-pagina waar het enthousiasme vanaf spat. „Ik geloof in het huwelijk”, zegt ze.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Fija Nijenhuis beeld: Niek Stam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.