„Onze zelfgemaakte rookworst heeft al vele bekers heeft gewonnen”

„Onze rookworst heeft al vele bekers gewonnen”

TD2_ Familiebedrijf Slagerij Boeve_ Uddel - Foto Niek Stam-01401

„We hebben een slagerij met een winkel en een worstmakerij. De zaak heeft zijn oorsprong in 1961, toen Gerbrands vader begon met slachten thuis.”

Familie Boeve / Uddel / slagerij / www.slagerijboeve.nl

„Mensen kochten toen een hele of halve koe en als zijn vader die verwerkt had, kwamen ze het vlees zelf inpakken en stopten ze het in onze vriezer, in een huurkluis. In 1969 kwam daar de huidige winkel bij. En zoals Gerbrand al vanaf zijn 16e met zijn vader meewerkte, zo gebeurde dat ook met onze zes kinderen: iedereen deed van jongs af mee. Als jongste had Frank echt interesse om de zaak over te nemen. Al springen de ouderen als het nodig is ook gerust nog wel bij: helpen met bezorgen bijvoorbeeld. Zelfs de oudste kleinkinderen doen mee met sateetjes rijgen voor de zomermarkt.

De meeste producten maken we zelf: de koetjes worden nog in Uddel bij de boer gekocht en na de slacht door ons in delen verwerkt. In de zomer is er extra werk voor barbecues of buffetten, ook verzorgen we bedrijfslunches. En de verjaardagshapjes zijn in de hele omgeving bekend.

Waar we echt trots op zijn, zijn de kalfsgehaktballen en onze zelfgemaakte rookworst, die al vele bekers heeft gewonnen. Frank hoopt nog eens de prijs voor beste rookworst van Nederland te bemachtigen. Wie weet lukt het dit jaar. Leuke bestellingen krijgen we ook, zoals van die klant die een rollade van 50 centimeter bestelde voor iemand die 50 jaar werd: dat werd een megading. En wat te denken van die keer dat een familie belde waar hun buffet bleef: het bestelbriefje was zoekgeraakt! Met z’n allen hebben we alles uit de kast gehaald en een uur later stonden we met een buffet bij die mensen op de stoep. Want dat is ons familiemotto: Mouwen opstropen en knokkels eronder.”

beeld: Niek Stam

Abonneer je op Terdege magazine

Nu slechts 9,25 p/mnd

Terdege-portfolio-1x-voorjaar2022

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.