„Op verjaardagen gaat het zelden over de garage”

„Op verjaardagen gaat het zelden over de garage”

TD8 - Carteam Helmgarage_ Den Haag - Foto Niek Stam-01648

„Opa Gerard van der Helm is in 1979 in hartje Den Haag begonnen met het verhuren van auto’s en bussen. Daar kwam ook garagewerk bij voor apk en onderhoud. Wij hebben dat uitgebreid en zijn drie jaar geleden verhuisd naar de buitenkant van de stad: daar heb je tenminste parkeerruimte.”

José en Erwin van der Helm met zoon Rick en Erwins zus Belinda met haar man Edwin / Den Haag / garage en autoverhuur

Rick: „Vroeger, in het centrum, moest je soms overal de verhuurauto’s zoeken die in de straten rondom ons pand geparkeerd stonden. Het nieuwe pand biedt meer ruimte en mogelijkheden. We zijn er heel trots op dat we als familie die doorstart gemaakt hebben.

Ons motto is: samen sterk! Dan denken we ook altijd aan Koen van der Helm, mijn jongere broer. Die is in oktober 2021 op vakantie overleden als gevolg van een ongeval. We denken vaak aan hem, zijn foto hangt in de hal. Hij werkte ook in het bedrijf en zal altijd onderdeel van ons team blijven.

Met familie samenwerken is niet lastig, we proberen werk en privé gescheiden te houden. Dat lukt goed: op verjaardagen en vakantie gaat het nauwelijks over de garage. Een grappig feit is dat we allemaal Ford rijden. Dat krijg je, hè, als Fordspecialist. Al hebben we in het bedrijf overigens te maken met allerlei auto’s. Zoals laatst een Tesla, waar tijdens het keuren telkens de handrem op schoot. We belden met de fabriek; er bleek een knopje ”sleepmodus” te zijn dat we moesten aanklikken. Hadden we weer wat geleerd, haha.”

beeld: Niek Stam

Abonneer je op Terdege magazine

Nu slechts 9,25 p/mnd

Terdege-portfolio-1x-voorjaar2022

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.